Titta mamma! Jag är på TV! Eller – ja – i TV-spelet!

Vi är där i utvecklingsfasen nu att vi gör både ”sprites” och ”charset-tiles”, eller för er som inte är inne i datorspelsutvecklings-lingot; både ”saker i förgrunden” och ”saker i bakgrunden”. Eller ”gubbar” och ”banor” om man man vill.

Den här videon visar hur man skapar en bild i ritprogrammet GIMP (som finns till alla moderna system – Windows, MacOS och Linux, och säkert fler) i rätt storlek. Ur den bilden kan man sedan klippa och klistra de ”byggstenar” man använder för att bygga banorna eller världarna.

Videon är tyvärr på engelska, men jag hoppas att du förstår om du vill kolla på den, ändå. I beskrivningen under klippet på YouTube finns en lite mer utförlig instruktion, även den på engelska.

En del av er tycker att det ser tråkigt ut, för att vi bara använder en färg. Det kommer att se annorlunda ut sedan, tro mig. Vi kan helt enkelt fylla i varje block (varje ”bokstav” här) i rätt färg i efterhand, vilket gör att vi kan få väldigt balla effekter ändå. Men det får bli en annan video.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *