Mackan Devblogg 200723 – Sprites och Joysticks

Just nu sitter jag och sliter (det som är kvar av) mitt hår över något som borde varit snorenkelt och fixat på en kvart. Den pinsamma sanningen är att för 25 år sedan hade jag antagligen kunnat göra det på en kvart. Med förbundna ögon. Men mitt programmerande har haft en liten… eh… paus. Och plötsligt får jag inte till det riktigt.

Jag håller på just nu och skriver koden för att animera alla sprites samt köra rätt animation av vår ”Hero Bot”-när man kör den med joystick. Alltså, för er som inte förstår spel-svengelska; ”Hur man styr gubben och hur det ser ut som gubben springer åt höger, när man drar spaken åt höger”.

Så fort jag har fått det att funka lär det komma en video här. Men just nu väljer jag att bara avsluta posten med en bild på joysticks, olika controllers och en mobiltelefon. Helt enkelt för att det visa att vi jobbar på fler grejer, även om det bara är på konceptstadiet än så länge…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *