Fortfarande förvirrad, på en högre nivå

Jag är inte helt klar över en massa grejer. Men somligt blir tydligare och tydligare.

Och när jag kommer på en idé, skriver jag bara ner den i ett just nu osorterat textdokument. Jag använder det både som minnesanteckningar, som TODO-lista och som någon slags skissblock. Men det innebär, inser jag, att när dokumentet nu växer med fyra-fem punkter om dagen, så blir det krångligare och krångligare att följa.

Dels är det dags att koda mer och tänka mindre. Till en viss del löser det problemet. Kommenterar jag källkoden OK kan jag alltid dokumentera idéer och lärdomar till nya projekt, genom att helt enkelt ha anteckningarna där. Men. Samtidigt ger det sämre överblick.

Jag har hur som helst idag kommit på hur vi ska göra ”boss-sprites” – stora, karaktärer som är fyra gånger större än spelarens. Och så har jag kommit på att vi nog behöver en logo…

Idag har också A kommit på ett nytt monster – ett ”Kram-monster”. Och så har vi skissat på fyra olika idéer till ”världar” eller banor eller vad vi ska kalla det. En undervattens-värld, en spöken-och-skelettvärld, en dinosaurievärld och en rymdvärld.

Ah, well.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *